Van HalloHuis naar Hallokeuken

Van HalloHuis naar Hallokeuken

Van HalloHuis naar Hallokeuken

keukens met smaak

HalloHuis heeft bijna 10 jaar bestaan. Vanuit passie is Amanda de Ronde ruim 10 jaar geleden begonnen aan de opleiding binnenhuisarchitectuur en maakt zij alweer bjina 10 jaar de meest uiteenlopende interieurontwerpen.

De laatste jaren heeft zij zich gespecialiseerd in een belangrijk onderdeel van het interieurontwerp: te weten keukens. Aangezien zij hier zo haar ei in kwijt kan, heeft haar doen besluiten om HalloHuis om te zetten naar HalloKeuken:


Amanda de Ronde aan het woord:

Vanaf het moment dat ik ben begonnen met dit vak, is er een trend gaande waar het steeds belangrijker gevonden wordt om mooi en kloppend interieur te hebben. Steeds vaker worden hiervoor professionals als interieurarchitecten en designers voor ingehuurd. Wat ik vooral leuk vind is dat een interieur heel persoonlijk gemaakt kan worden. Voor een gezin met kinderen en/ of huisdieren zijn er vaak andere aspecten belangrijk dan bij bijvoorbeeld tweeverdieners zonder kinderen. Ik zie het als mijn taak en uitdaging om de juiste informatie bij mensen naar boven te halen zodat ik iets kan ontwerpen wat mensen mooi en praktisch vinden. Vaak zeggen mensen tegen mij dat zij niet weten wat zij willen. Het grappige is dat ze heel vaak wel weten wat ze niet willen. Daarnaast heb ik een zelfontwikkelde woonstijlanalyse welke mij snel inzicht geeft in wat echt bij mensen past.

De mooiste ontwerpen vind ik ontwerpen waar ook een (kleine) verbouwing aan te pas komt. Soms kan door simpelweg een muurtje te verplaatsen, weg te breken of juist bij te plaatsen een heel ander effect worden gecreƫerd. Maar ook grotere verbouwingen vind ik heel interessant om goed over na te denken. Het is zo jammer als je zoveel geld investeert en pas later gaat nadenken over de inrichting hiervan. Hetzelfde geld voor nieuwbouw. Te vaak kom ik tegen dat de indeling al helemaal vast staat en deze is dan niet of lastig te verenigen met de interieurwensen van de bewoners. Graag word ik bij grote verbouwingen of nieuwbouw woningen vanaf het begin betrokken, zodat ik mee kan denken over de juiste indeling, zodat je hier goed op voorbereid bent en je in een later stadium geen concessies hoeft te doen. Onbegrijpelijk vind ik het dat mensen bij een grote verbouwing of nieuwbouwwoning eerst de ruimtes vast zetten en dan een keuken gaan kopen, zonder deze in het groter geheel in te passen.

Ook met HalloKeuken handhaaf ik nog steeds mijn oorspronkelijke uitgangspunten. Ik kijk vanuit het geheel en ik ontwerp ook een geheel. Zo houd ik rekening met aangrenzende ruimtes en help ik met het verlichtingsplan en keuze voor vloer, raambekleding en eventuele overige meubels. Het persoonlijke bij keukens vind ik ook erg belangrijk. Met regelmaat adviseer ik bijv. 2 vaatwasmachines voor een gezin met kinderen indien hier de ruimte voor is. Dit gaat dan meer om het praktische aspect. De persoonlijke stijl moet ook terugkomen in de keuze voor materialen van de keuken. Ik kom met voorstellen voor de klant op basis van de woonstijlanalyse die ik met de bewoners gemaakt heb. Het allerbelangrijkst vind ik dat ik een keuken ontwerp waar zowel een verrassingseffect in zit ('Dit had ik zelf nooit bedacht...') alsmede een herkenning van hun smaak ('Dit pas precies bij mij..').

Als mensen bij mij komen voor een ontwerp is dat ook direct een proces wat we samen in gaan. Je gaat bij mij niet een half uur later de deur uit met een offerte en een snelle schets. Ik kom eerst bij de mensen thuis om hun wensen te bespreken en doe dan altijd een woonstijlanalyse. Daarna neem ik de nodige tijd om te ontwerpen en de eerste schetsen te presenteren. Vervolgens kan het snel gaan en is de volgende stap vaak het definitieve ontwerp. Echter er zijn altijd mensen die wat langer tijd nodig hebben om het ontwerp te laten bezinken en alle keuzes van kleuren en materialen goed te overdenken. Ook daar neem ik de tijd voor, als het ontwerp echt helemaal naar wens is, zie ik het aan de ontspanning die over de mensen heen komt.

Wil jij ook dat ik een keuken voor jou ontwerp die echt bij jou past?

Maak dan een afspraak

Ik hoop je snel te ontmoeten

Deel dit artikel:

Reacties